הגעתי לקול שופר לאחר ששמעתי על שמעון במשך שנים שהוא ה-מומחה לשופרות. לאחר שעשיתי את "המסע" להרי הגולן הבנתי על מה כולם מדברים. שמעון התאים לי שופר שיתאים במיוחד בשבילי. הופתעתי לגלות שכל השופרות של שמעון נטולי ריח לחלוטין, וקלי תקיעה! יצאתי מרוצה, עם שופר תימני גדול, עם צליל שקורע את השמים, וקיבלתי שירות מעולה ישר מ"המומחה". אני ממליץ בחום. תודה רבה!
הגעתי לשמעון שיעזור לי לבחור שופר מתנה לבעלי. רציתי להפתיע אותו, אבל לא ידעתי מאיפה להתחיל. שמעון עזר לי לקבל החלטה מבין מגוון עצום של שופרות, גדלים, צורות ליטוש. יצאתי עם מתנה מושקעת ומרגשת, והצלחתי להפתיע ובגדול! עכשיו אין לי ספק שזה המקום היחיד לקנות בו שופרות.
המליצו לי לקנות שופר רק ב"קול שופר" הגעתי לשמעון והופתעתי מהמבחר הגדול, והמקצוענות. שמעון פשוט אלוף!
הזמנתי שופר מהאתר, קצת חששתי לבחור שופר ככה מתמונה, אבל כשפתחתי את האריזה נרגעתי. השופר היה עטוף וארוז היטב, הוא פשוט מיוחד במינו, ותוקע ממש בקלות. תודה שבחרתם עבורי כל כך טוב 🙂
אני בעל תוקע בבית כנסת כבר הרבה שנים, הסתקרנתי וחיכיתי להזדמנות לבקר בגולן ולהגיע ל"קול שופר". מצאתי אצלכם את המגוון הגדול ביותר של שופרות שאי פעם ראיתי, ממש היה לי קשה לבחור בין כל שפע השופרות. אני מאוד מרוצה מהשופר שקניתי.
קניתי שופר דרך האתר שלכם. הרכישה פשוטה וברורה, והתמונות ממחישות ממש טוב את המוצרים. קיבלתי את השופר שהזמנתי תוך פחות משבוע, באריזה מאובטחת שבתוכה חיכה לי שופר יפהפה, עם צליל חזק וחד, בדיוק כמו שרציתי. תודה!
הגעתי ל"קול שופר" אחרי הרבה המלצות, רק שלא מזדמן לי להגיע לרמת הגולן, איזה כיף היה לגלות שיש אתר חדש ואפשר להזמין דרכו. השופר שרציתי הגיע ממש תוך כמה ימים, ואני מאוד מאוד מרוצה, רואים שיד של מומחה הכינה את השופר הזה, ליטוש מושלם וצליל עמוק ונמוך כיאה לשופרות התימנים.
איך נדע איזה שופר לבחור? בעת קניית שופר באתר, עלינו לבחור מתוך מספר אפשרויות:
1. סוג הקרן שופר אַיִל – הקרן המועדפת לתקיעה מבחינה הלכתית היא קרן של איל (כבש בוגר). רוב הקהילות ובתי הכנסת בארץ ובעולם משתמשים בשופר מקרן איל. לשופר איל כמה סגנונות: – שופר איל בסגנון ספרדי-אשכנזי: השופר הנפוץ ביותר, בעל ידית ארוכה שעברה יישור. לרוב מתאפיין בצלילים גבוהים-בינוניים. – שופר איל בסגנון תימני: מיוצר על-פי דעת הרמב”ם, שגורס שאין לשנות את צורתה הטבעית של הקרן. השופר אינו עובר יישור ולכן חותכים כשליש מהקרן כדי לייצרו. לרוב גם לא עובר עיבוד חיצוני כלל והקרן נשארת טבעית לחלוטין (למעט אזור הפייה) לשופרות הללו משתמשים בקרניים גדולות ועבות. לרוב מתאפיין בצליל נמוך ועמוק. – שופר איל בסגנון בבלי: דומה מאוד לשופר האיל בסגנון תימני. גם בסגנון הבבלי רוב השופרות אינם עוברים יישור (אם כי לרוב הבבלים פחות מקפידים על עניין הליטוש ויותר על הצליל). ההבדל העיקרי הוא ששופר בבלי עשוי מקרן דקה – בין אם באופן טבעי ובין אם על- ידי ליטוש. – שופר איל בסגנון מרוקאי: שופר שטוח שתהליך ייצורו מורכב וארוך בהרבה משל השופרות האיל הקלאסי. נקרא שופר מרוקאי, אך היה בשימוש גם של קהילות במזרח אירופה. במקור, בגלות, נועדה הצורה הפחוסה לסייע בהסתרת השופר תחת הבגדים. שופר קודו – עשוי מקרן של אנטילופה שחיה ביבשת אפריקה. קרן זו יכולה להגיע לאורך של כ-150 ס”מ והיא מרשימה בגודל, בצבע ובצליל. מתאפיינת בצליל עמוק בגלל נפח האוויר הגדול שבתוכה, וכן בטונים שונים (בד”כ 3-2 ואף יותר) שניתן להפיק ממנה. שופר ראם – מין של אנטילופה שנפוץ ברוב יבשת אפריקה. שופר הראם הוא שחור וישר, בעל מהלך קדח ארוך וצליל שמזכיר חצוצרה. למרות שמבחינה הלכתית הוא כשר, בשל צורתו – ישרה ולא כפופה, יש לגביו מחלוקת אם ניתן לקיים את המצווה ולהוציא באמצעותו ידי חובה. שופר יעל – מין של עז הרים, בעלת אזור תפוצה נרחב שכולל את ישראל. כיוון שזו חיה מוגנת, השגת הקרניים שלה היא נדירה, ואפשרית רק לאחר מוות טבעי של החיה. הקרן עצמה מרשימה ובעלת יופי מיוחד. צליל השופר גם הוא מיוחד ונשמע כמו חצוצרה בעלת צליל עמוק.
2. מידה
אורך השופר נמדד בס”מ לאורך הסיבוב החיצוני של הקרן, מתחילת הפייה ועד לקצה הקרן.
3. רמת ליטוש ניתן לבחור בין שופר מלוטש, חצי-חצי או טבעי.
4. גוון: בשופרות האיל אנו מציעים אפשרות בחירה בגוון השופר בין כהה לבהיר. חשוב לציין כי הגוונים של השופר הם של הקרן באופן טבעי. לא נעשה שימוש בכל צבע או ציפוי חיצוני בתהליך הייצור. מבחינת הלכתית כל תוספת על השופר אסורה. *למאמר המלא בעניין סוגי שופרות לחצו על הקישור: לחצו כאן
לקוחות יקרים, עקב משבר הקורונה יתכנו עיכובים במשלוחים, שלא בידנו, עמכם הסליחה.