ראשית, חשוב להבין שהתקיעה בשופר היא טכניקה ולא פעולה הדורשת כוח פיזי. תקיעה נכונה בשופר מתבצעת ללא מאמץ וכאשר התוקע רגוע.
הנשיפה: יש לנשוף את האוויר מהבטן (ולא מבית החזה) אל תוך פיית השופר באופן ישיר ורציף. יש נטייה לנשוף חזק מידי מתוך רצון להשיג צליל חזק, אבל לרוב התוצאה היא צלילים גבוהים וצורמניים שמעידים על נשיפת אוויר רב יותר מזה שהשופר יכול להכיל. יש "להרגיש את השופר" ולנשוף לתוכו את כמות האוויר שתפיק ממנו את הצליל האופטימלי.
השפתיים: מאחר והשופר הוא כלי קדום ולא משוכלל מבחינת שליטה בצליל, יש חשיבות מכרעת למיומנות של בעל התקיעה ולשליטה על שרירי השפתיים. יש לסגור את השפתיים חזק (לא חזק מידי) ולשחרר את האוויר מנק' אחת מרוכזת וקטנה ככל האפשר תוך כדי יצירת ויברציות בין השפתיים. כאן נמצא לב התרגול לשליטה בטכניקת התקיעה. לכל אחד נקודה ספציפית על השפתיים שבה השליטה שלו היא מקסימלית, חשוב למצוא את הנקודה הזו ולחזק אותה.
התאמת השופר והפייה: לפעמים, גם אם עושים הכל נכון, לא ממש מצליחים להפיק צליל – לרוב זה קורה משום שהשופר ובעיקר הפייה לא מתאימים למשתמש. לכן חשוב למצוא שופר שמתאים בצורה הטובה ביותר לצורת ועובי השפתיים, לעוצמת הנשיפה ולצליל הרצוי. לשם כך יש להיעזר במומחה! בחנות רגילה שמוכרת שופרות יש מלאי מסוים (בד"כ מוגבל מאוד) שמאלץ אנשים שרוכשים שופרות להתפשר. אדם שמגיע למפעלנו יכול ליהנות ממגוון עצום של מאות ואלפי שופרות מכל סוג, ובמידת הצורך לבצע התאמה מיוחדת של השופר לאדם.
